Les nostres Rutes i Transhumàncies a cavall

Les rutes a cavall de Cavalls Guiabosc Baridà, són rutes d’un a dotze dies en acampada i allotjaments rurals per Catalunya. Amb la filosofia de putenciar gastronomia local, els cavalls en llibertat, sence ferros a la boca i sence ferradures. Activitat per a grups reduïts (màxim 4 persones) per assegurar una bona unió de persones i cavalls.

Cavalcarem per territoris esplèndids del Pirineu i Prepirineu, per Parcs Naturals, PEINS i Reserves  on podrem veure la fauna salvatge del nostre pais (Parc Natural del Cadí, Parc del Garraf, Reserva de Boumort entre d’altres)

Senders, tarteres, colls de muntanya, territoris salvatges, boscos de coníferes, rouredes, alzinars i fagedes, on l’aventura, el silènci i les emocions són elements presents a les nostres rutes.

 • RUTA D’ 1 DIA 

Ruta circular d’ aprox. 25 km, i durada de 9 hores, amb dinar de camp i parades. Ideal per començar a sentir el que és cavalcar a la natura.

 • RUTA AMB NIT D’ACAMPADA, 2 DIES 

Ruta circular d’aprox. 47 km, amb acampades en racons únics sota el cel estrellat del Pirineus.  Ens endinsem encara més en el llenguatge dels cavalls i la natura.

 • RUTA DE 2 DIES AMB ALLOTJAMENT 

Dues rutes circulars d’uns 48 km per valls despoblades i úniques del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Allotjament a l’Hotel Font del Genil d’Arsèguel. 

 • RUTA DEL BARIDÁ 4 dies  ( Agost i setembre)

Ruta circular d’uns 95km amb 5 nits allotjats en hotels rurals i acampada. Dinars en petits i acollidors restaurants amb gastronomia de proximitat.

Per a genets i amazones experimentats.

El Baridà, subcomarca de 1.200 anys d’antiguitat  amb 22 pobles, està entre les comarques de l’Alt Urgell, Cerdanya i Andorra.

En aquesta ruta descobrirem la gran diversitat de formacions rocoses, la Serra del Cadí i els pics del Pirineu, amb una gran riquesa i diversitat de flora i fauna. 

 • TRANSHUMÀNCIES AL GARRAF

Cavalcarem  per paisatges esplèndids, del Pirineu i el Prepirineu, per Parcs Naturals i PEINS. Travessarem Catalunya de Nord a Sud per l’Alt Urgell, l’Alt Berguedà, el Lluçanès, el Moianès, el Bages, l’Anoia, l’Alt Penedés i el Garraf. Un viatge intens, aventurer, de presència i emocions, una experiència d’unió entre cavalls i persones, i de connexió profunda amb la natura, compartint les 24 hores amb els cavalls.

 •  Cavalls Guiabosc Baridà de l’1 al 12 d’octubre. 

Des del Baridà (Alt Urgell)  fins el Parc del Garraf. Per camins ramaders de Transhumància com el de la Sal, el de Marina i altres camins ancestrals. Un total de 277km. dividits en 12 etapes.

Per genets i amazones experimentats. Us podeu inscriure a la transhumància sencera o a una de les parts, màxim dues places.

 • 1ª Part: d’Arsèguel al Plà de l’Orri a l’Alt Berguedà ( seu de la Fundació Miranda) del 30 de setembre al 4 d’octubre, 4 nits i 3 dies.
 • 2º Part: Del pla de l’Orri al Parc del Garraf, del 5 al 12 d’octubre. 7 nits i 6 dies. 

 Acompanyant la manada de Cavalls Guiabosc Baridà cap a les pastures d’hivern. Una experiència d’unió de persones i cavalls.

 • Fundació Miranda del 31 d’octubre al 12 de novembre.

Des del Berguedà fins a la platja de Vilanova i la Geltrú, i el Parc del Garraf, creuant la muntanya de Montserrat. Un total de 223 km dividits en 12 etapes.

Acompanyarem les manades de cavalls recuperats de la Fundació cap a les pastures d’hivern. Creuarem boscos i muntanyes, amb aquests fantàstics animals, fins arribar al mar on seguiran la seva vida en llibertat  durant l’hivern.

Anirem a peu i muntats amb 25 cavalls, per trams del Camí Ramader de Marina i altres Camins ancestrals de Transhumància, teixint vincles de confiança i respecte, sense ferros a la boca i sense ferradures, superant les nostres dificultats i potenciant la connexió entre persones i cavalls.

Per genets i amazones experimentats o caminants amb bona forma física.

Us podeu inscriure a la Transhumància sencera o a una de les parts.

Màxim 5 genets, màxim 15 caminants.

 • 1a part-Del Pla de l’Orri, amb Castanyada a la seu de la fundació (Alt Berguedà) a Marganell (Montserrat). Del 31d’octubre a la nit, al 6 de novembre.
 • 2a part-de Marganell (Montserrat) a la platja de Vilanova i Parc del Garraf. Del 6 a l’11 de novembre.

Cavalls i persones viatjant junts amb el propòsit de trobar terres més càlides, deixant enrera la neu i el fred. 

Al Garraf ens esperen gairebé de 1000 hactàrees de pastures on els cavalls podran nodrir-se millorant el territori i fent prevenció d’incendis.

Per mès informació: Fundació Miranda    Inscripcions: Pedratour.

 • RUTES AL GARRAF ( TEMPORADA D’HIVERN-PRIMAVERA)

Al Garraf seguirem fent rutes a cavall d’1 a 2 dies per conèixer el Parc , les bodegues de vins i caves gaudint de la gastronomía amb producte local, 

Al Garraf ens esperen més de 400 hactàrees de pastures on els cavalls podran nodrir-se millorant el territori i fent prevenció d’incendis.

Deixeu les les vostres dades i en breu ens posarem en contacte  per a organitzar l’excursió a cavall que més us agradi.

 

2 thoughts on “Les nostres Rutes i Transhumàncies a cavall

Els comentaris estan tancats.