Les nostres Rutes a cavall, Baridà i Garraf

Les rutes a cavall de Cavalls Guiabosc Baridà, són rutes eqüestres que es fan en el territori del Baridà ( estiu i tardor) i Garraf ( hivern i primavera).

Els nostres cavalls viuen en grans extensions de pastura i en grup. 

No fem servir ferros a la boca ni ferradures. Treballem amb vincles de confiança per una eqüitació conscient.

Les nostres rutes a cavall són per a un màxim de 4 persones per assegurar una bona unió de persones i cavalls.

RUTES PEL GARRAF ( febrer-maig)

A les rutes a cavall pel Garraf connectem natura i cultura. La memoria del territori amb camins i construccions ancestrals i l’experiència vinícola per paissatges d’estepa mediterrània i de vinyes prop del mar.

 • RUTES A CAVALL D’UN DIA

RUTA DELS CAVALLS LLIURES DE LA  FUNDACIÓ MIRANDA AL PARC DEL GARRAF

Ruta circular amb una durada d’unes 9 hores amb parades i dinar, pel Parc del Garraf on viuen els cavalls lliures de la Fundació Miranda durant l’hivern.

RUTA DEL VI  I DEL CAVA AL MASSIS DEL GARRAF

Viure l’experiència d’anar a cavall al celler CAN RAFOLS DELS CAUS, significa viure un viatge emocional i sensorial a través dels seus vins i anècdotes que han lliurat aquestes terres des de temps immemorials. Una Masia Fortificada del segle XVII amb el nou celler integrat a la roca és una mostra del respecte al paissatge singular que l’envolta. 

Farem la visita i  degustació dels seus vins ecològicas acompanyats amb formatges i embotits.

RUTA A CAVALL DE DOS DIES PEL GARRAF

Ruta circular pel Parc del Garraf amb nit d’allotjament, per conèixer en més detall d’aquest espectacular massís. 

 

RUTES PEL BARIDÀ ( juny-octubre)

Cavalcarem per territoris esplèndids del Pirineu i Prepirineu, per Parcs Naturals, PEINS i Reserves  on podrem veure la fauna salvatge del nostre pais (Parc Natural del Cadí.

Senders, tarteres, colls de muntanya, territoris salvatges, boscos de coníferes, rouredes, alzinars i fagedes, on l’aventura, el silènci i les emocions són elements presents a les nostres rutes.

 • RUTA DELS BANDOLERS D’ARSÈGUEL 

Ruta circular d’ aprox. 25 km, i durada de 9 hores, amb dinar de camp i parades. Ideal per començar a sentir el que és cavalcar a la natura.

 • RUTA AMB NIT D’ACAMPADA, 2 DIES 

Ruta circular d’aprox. 47 km, amb acampades en racons únics sota el cel estrellat del Pirineus.  Ens endinsem encara més en el llenguatge dels cavalls i la natura.

 • RUTA DE 2 DIES AMB ALLOTJAMENT 

Dues rutes circulars d’uns 48 km per valls despoblades i úniques del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Allotjament a l’Hotel Font del Genil d’Arsèguel. 

 • RUTA DEL BARIDÁ 4 dies  ( Agost i setembre)

Ruta circular d’uns 95km amb 5 nits allotjats en hotels rurals i acampada. Dinars en petits i acollidors restaurants amb gastronomia de proximitat.

Per a genets i amazones experimentats.

El Baridà, subcomarca de 1.200 anys d’antiguitat  amb 22 pobles, està entre les comarques de l’Alt Urgell, Cerdanya i Andorra.

En aquesta ruta descobrirem la gran diversitat de formacions rocoses, la Serra del Cadí i els pics del Pirineu, amb una gran riquesa i diversitat de flora i fauna. 

 • TRANSHUMÀNCIES AL GARRAF 2018

Cavalcarem  per paisatges esplèndids, del Pirineu i el Prepirineu, per Parcs Naturals i PEINS. Travessarem Catalunya de Nord a Sud per l’Alt Urgell, l’Alt Berguedà, el Lluçanès, el Moianès, el Bages, l’Anoia, l’Alt Penedés i el Garraf. Un viatge intens, aventurer, de presència i emocions, una experiència d’unió entre cavalls i persones, i de connexió profunda amb la natura, compartint les 24 hores amb els cavalls.

 •  Cavalls Guiabosc Baridà de l’1 al 12 d’octubre. 

Des del Baridà (Alt Urgell)  fins el Parc del Garraf. Per camins ramaders de Transhumància com el de la Sal, el de Marina i altres camins ancestrals. Un total de 277km. dividits en 12 etapes.

Per genets i amazones experimentats. Us podeu inscriure a la transhumància sencera o a una de les parts, màxim dues places.

 • 1ª Part: d’Arsèguel al Plà de l’Orri a l’Alt Berguedà ( seu de la Fundació Miranda) del 30 de setembre al 4 d’octubre, 4 nits i 3 dies.
 • 2º Part: Del pla de l’Orri al Parc del Garraf, del 5 al 12 d’octubre. 7 nits i 6 dies. 

 Acompanyant la manada de Cavalls Guiabosc Baridà cap a les pastures d’hivern. Una experiència d’unió de persones i cavalls.

 • Fundació Miranda del 31 d’octubre al 12 de novembre.

Des del Berguedà fins a la platja de Vilanova i la Geltrú, i el Parc del Garraf, creuant la muntanya de Montserrat. Un total de 223 km dividits en 12 etapes.

Acompanyarem les manades de cavalls recuperats de la Fundació cap a les pastures d’hivern. Creuarem boscos i muntanyes, amb aquests fantàstics animals, fins arribar al mar on seguiran la seva vida en llibertat  durant l’hivern.

Anirem a peu i muntats amb 25 cavalls, per trams del Camí Ramader de Marina i altres Camins ancestrals de Transhumància, teixint vincles de confiança i respecte, sense ferros a la boca i sense ferradures, superant les nostres dificultats i potenciant la connexió entre persones i cavalls.

Per genets i amazones experimentats o caminants amb bona forma física.

Us podeu inscriure a la Transhumància sencera o a una de les parts.

Màxim 5 genets, màxim 15 caminants.

 • 1a part-Del Pla de l’Orri, amb Castanyada a la seu de la fundació (Alt Berguedà) a Marganell (Montserrat). Del 31d’octubre a la nit, al 6 de novembre.
 • 2a part-de Marganell (Montserrat) a la platja de Vilanova i Parc del Garraf. Del 6 a l’11 de novembre.

Cavalls i persones viatjant junts amb el propòsit de trobar terres més càlides, deixant enrera la neu i el fred. 

Al Garraf ens esperen gairebé de 1000 hactàrees de pastures on els cavalls podran nodrir-se millorant el territori i fent prevenció d’incendis.

Per mès informació: Fundació Miranda  

 • RUTES AL GARRAF ( TEMPORADA D’HIVERN-PRIMAVERA)

Al Garraf seguirem fent rutes a cavall d’1 a 2 dies per conèixer el Parc , les bodegues de vins i caves gaudint de la gastronomía amb producte local, 

Al Garraf ens esperen més de 500 hactàrees de pastures on els cavalls podran nodrir-se millorant el territori i fent prevenció d’incendis.

Deixeu les les vostres dades i en breu ens posarem en contacte  per a organitzar l’excursió a cavall que més us agradi.

 

2 thoughts on “Les nostres Rutes a cavall, Baridà i Garraf

Els comentaris estan tancats.